Американският държавен секретар Антъни Блинкен и френският външен министър Катрин

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен и френският външен министър Катрин
Коментари Харесай

Блинкен обсъди присъединяването на Финландия и Швеция в НАТО с френския външен министър -

Американският държавен секретар Антъни Блинкен и френският външен министър Катрин Колона са разискали по какъв начин съдружниците от НАТО да подрепят кандидатурите на Финландия и Швеция за участие в Алианса, оповестиха от Държавния департамент на Съединени американски щати.

В телефонен диалог Блинкен и Колона са били единомислещи по отношение на смисъла на поддръжката за Украйна и продължаването на санкционната политика по отношение на съветския президент Владимир Путин поради нашествието в Украйна, съобщи БНР. 

Тази седмица Финландия и Швеция официиално подадоха молбите си за участие в Пакта.

Турция се опълчва на присъединението на двете страни с претекста, че дават заслон на, съгласно нея, терористични организации. Москва разгласи, че на територията на Западния боен окръг ще бъдат образувани нови подразделения, с цел да противодейства на проектите на Швеция и Финландия да се причислят към Алианса.

В известието се показва, че страните означиха " значимостта на продължаващата устойчива поддръжка " за Киев, както и " запазването на обилни наказания " за Москва. Външните министри на двете страни разискаха и въпроси, свързани с продоволствената сигурност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР