Американският държавен секретар Антъни Блинкън каза, че американски дипломати планират

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън каза, че американски дипломати планират
Коментари Харесай

Американските дипломати се връщат в Украйна

Американският държавен секретар Антъни Блинкън сподели, че американски дипломати възнамеряват да се върнат в Украйна колкото се може по-скоро, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Блинкън разгласи това в диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба. В публикувано тази нощ известие се споделя, че Блинкън е споделил на Кулеба, че Америка има намерение да се върне в Киев „ допустимо най-скоро “.

Държавният секретар е съобщил също, че дипломати пътуват до Лвов като част от подготовката по завръщането си в Киев.

През февруари Съединени американски щати изтеглиха посолството си в Киев, директно преди Русия да стартира войната си против Украйна. Всеки ден американски дипломати прекосяваха полската граница, с цел да отидат на работа в западния украински град Лвов, който е на към 470 километра от столицата, преди тази процедура да бъде прекъсната.

Лвов е значително пощаден от спора, въпреки че преди няколко дни ракетен удар порази железопътно оборудване покрай града.

Съединени американски щати са един от най-силните поддръжници на Украйна по време на войната и я доставят с оръжия и помощ на стойност милиарди долари, отбелязва АП.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР