Американският Държавен департамент обяви вчера, че дава награда до 5

...
Американският Държавен департамент обяви вчера, че дава награда до 5
Коментари Харесай

САЩ предлагат 5 млн. долара за залавянето на четирима наркобарони

Американският Държавен департамент разгласи през вчерашния ден, че дава премия до 5 милиона $ за информация, която да докара до залавянето на Аурелиано Гусман Лоера, брат на известния мексикански наркотрафикант Ел Чапо, и трима братя наркотрафиканти, предадоха международните организации. Аурелиано Лоера е брат на някогашния началник на картела Синалоа Хоакин Гусман - Ел Чапо. Лоера е упрекнат дружно с братята Руперто, Хосе и Ериберто Салгуейро Неварес в интернационален трафик на опиати.

US offers 5 million in bounty for Mexican drug lords linked to infamous El Chapo

Северозападният мексикански щат Синалоа от години е център на контрабанда на марихуана и маково семе в страната. Едно от обвиняванията, повдигнати от американското министерство на правораздаването, е за трафик на фентанил - синтетичен опиоид, 50 пъти по-силен от хероина, който е причина за гибелта на хиляди хора в Съединени американски щати от свръхдоза.

US Offers $5 Million Prize For Information On El Chapo-Linked Drug Lords

През 2020 година броят на смъртните случаи от свръхдоза фентанил в Съединени американски щати скочи до 93 000. Това демонстрират данни на Националния център за здравна статистика. Наградата може да доближи 5 милиона $ за всеки четиримата упрекнати.

През юли 2019 година 64-годишният Ел Чапо беше наказан на пожизнен затвор, след развой, минал при строги ограничения за сигурност. До залавянето си през 2017 година Ел Чапо беше именуван най-могъщия наркотрафикант в света. Той излежава присъдата си в строго охранителен затвор в щата Колорадо.

US Offers Up To $5 Million Reward To Help Capture Mexican Drug Kingpins
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР