Американският дълг достигна рекордното ниво от 21 трилиона долара през

...
Американският дълг достигна рекордното ниво от 21 трилиона долара през
Коментари Харесай

Кой американски президент допринесе най-много за исторически високия държавен дълг?

Американският дълг доближи рекордното равнище от 21 трилиона $ през март тази година единствено шест месеца откакто мина 20 трилиона $. Погледнато под друг ъгъл всеки американец дължи общо 64 249 $.

Това е най-големият дълг, насъбран в историята на Щатите, само че този развой е много дълъг и би трябвало да бъде следен хронологично.

Това се пробват да създадат от онлайн платформата How Much, които в своя инфографика показват размера на американския дълг, насъбран по време на ръководството на другите президенти на страната. Данните са взети от формалната статистика на Федералния запас.

Изчисленията са изчистени от инфлация, с цел да бъде направено тъкмо съпоставяне сред данните.

Държавният дълг на Съединени американски щати надвиши $21 трилиона
Най-голямата стопанска система в света към този момент дължи над $21 трилиона

Tой може да нарасне с още $1 трилион през идващите 12 месеца

Най-отдолу са показани всички, които са били на този пост сред 1789 и 1913 година. За тези години Щатите са съумели да натрупат " скромните " на фона на днешните 21 трилиона 2,9 милиарда $.

Инфографиката демонстрира, че дългът пораства устойчиво и непрекъснато през последните 40 години. Преди ръководството на Роналд Рейгън той остава твърдо под 1 трилион $, а общият насъбран подобен е към 750 милиарда $.

За годините, през които той е президент на Щатите обаче, отговорностите нарастват към 3 пъти до 1,86 трилиона $. Нито един от неговите наследници не съумява да понижи дълга, а той продължава да се усилва с нови 1,55 трилиона $ при Джордж Х. У. Буш.

При Бил Клинтън отговорностите порастват с още 1,40 трилиона $, а по време на ръководството на Джордж Буш растежът е забележителен - с 5,85 трилиона $ сред 2002 и 2009 година.

По време на двата мандата на Барак Обама нарастването е с 8,59 трилиона $. От началото на ръководството на сегашния държавен глава Доналд Тръмп дългът пораства с още 4,78 трилиона $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР