Американският авиопревозвач ДжетБлу започва да използва гориво от рециклирани отпадъци,

...
Американският авиопревозвач ДжетБлу започва да използва гориво от рециклирани отпадъци,
Коментари Харесай

Авиокомпания започва да използва гoриво от рециклиран боклук

Американският авиопревозвач ДжетБлу стартира да употребява гориво от рециклирани боклуци, с цел да нанася по-малко вреди на околната среда.
Иновативното решение е част от огромен проект на компанията за подкрепяне на опазването на природата, написа CBS.
Горивото се създава от финландската компания Nestle. То се създава посредством сепарирането и преработването на боклуци и излъчва до 80% по-малко нездравословни субстанции в атмосферата, спрямо обичайното самолетно гориво.

JetBlue to become carbon neutral in 2020
https://t.co/0wa4jIRkMV
— Stanley Suen (@stanleysuen) January 7, 2020
Като начало, модерната субстанция ще бъде част от горивото на полетите на компанията от интернационалното летище в Сан Франциско.
ДжетБлу извършва 17 полета на ден от калифорнийския град, като прибавянето на " чистото " гориво няма да бъде начислявано в цената на билетите за пасажери.
Авиоиндустрията е подложена на критика за приноса, който има за изпускането в атмосферата на газове като въглероден диоксид, азотен оксид и други субстанции, засилващи парниковия резултат.
Като част от програмата за компенсиране на замърсяването, което основават, ДжетБлу оповестиха, че ще финансират планове за построяването на слънчеви и вятърни електроцентрали тук-там, където още употребяват въглеводороди.
Ще бъдат дадени пари и за създаването на способи за хващане на метана, изпускан от обичайните сметища и повторната му приложимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР