Американските здравни власти препоръчват някои хора да изчакват до осем

...
Американските здравни власти препоръчват някои хора да изчакват до осем
Коментари Харесай

Американските здравни власти промениха препоръките за ваксиниране

Американските здравни управляващи предлагат някои хора да изчакват до осем седмици сред две дози ваксина против COVID-19 на " Пфайзер " или " Модерна ", вместо досегашните три или четири, заяви Асошиейтед прес.

Центровете за надзор и профилактика на болести трансформираха рекомендацията си през днешния ден с обяснението, че съгласно проучвания по-дългият период може да обезпечи по-продължителна отбрана против новия ковид. Данните демонстрират, че той е изключително подобаващ за хората на възраст от 12 до 64 години, изключително за младежите и мъжете на възраст до 39 години.

По-дългият период може да понижи също риска от редкия непряк резултат, при който се появява форма на инфектиране на сърцето при някои млади мъже.

Тази рекомендация за по-дълъг период не се отнася за всички. Първоначалният интервал от четири седмици към момента е по-добър за хората с отслабена имунна система, за навършилите 65 години, за тези, които са застрашени от тежка форма на заболяването.

Въпреки че към този момент доста хора са изцяло имунизирани, доктор Уилям Шафър от университета " Вандербилт " сподели, че рекомендацията е уместна. В началото на пандемият имаше напън за съблюдаване на непоколебим график. Оттогава стана ясно, че по-големият период понижава рисковете от инфектиране на сърцето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР