Американските военни все още не са получили инструкции за намаляване

...
Американските военни все още не са получили инструкции за намаляване
Коментари Харесай

САЩ остават в Ирак

Американските военни към момента не са получили указания за понижаване на наличието си в Ирак. Това заяви на брифинг в Пентагона шефът на Централното командване на Съединени американски щати военачалник Кенет Макензи.

" Много пъти съм приказвал за това понижаване с началника на Пентагона. Процесът продължава, стратегическият разговор с иракското държавно управление се разви добре преди няколко седмици ", сподели Кенет Макензи. Той не пропусна да посочи, че сега няма проекти за понижаване на наличието си в Ирак .
 Съединени американски щати изтеглят контингента си от Ирак
Съединени американски щати изтеглят контингента си от Ирак

Плановете са на управляващите в Багдад

" Не мога да приказвам за бъдещето. Но всяко бъдещо равнище на наличие на войски в Ирак е въпрос на договаряния сред Съединени американски щати и Ирак ", добави генералът. Той призн, че иракското държавно управление се интересува от наличието на американския контингент. " Миналата година имаха опцията да ни кажат да напуснем, само че не го направиха ", уточни Макензи.

Той счита, че Ирак се нуждае от американски войски, с цел да продължи битката против терористичната група " Ислямска страна ". " Мисията на НАТО в Ирак се уголемява. Нямаме указания за понижаване на равнището на наличие в тази страна ", разкри военачалник Кенет Макензи.
 Западът провел 10-дневни масирани авиоудари по позиции на ДАЕШ в Ирак
Западът провел 10-дневни масирани авиоудари по позиции на ДАЕШ в Ирак

Атаките са приключили на 22 март

По-рано през април иракският министър председател Мустафа ал Казими съобщи, че повишението на равнището на бойна подготвеност на националната войска и силите за сигурност, както и триумфът в битката против терористите, ще разреши изтеглянето на до 60% от задграничния боен контингент . В средата на март президентът на Ирак Барам Салех разясни, че броят на американските войски в страната не надвишава 2500 души. На 5 януари Народното събрание на арабската република одобри резолюция, изискваща цялостното евакуиране на всички непознати сили от нейна територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР