Американските военни смятат, че Иран има арсенал от хиляди балистични

...
Американските военни смятат, че Иран има арсенал от хиляди балистични
Коментари Харесай

Пентагонът: Иран има 2000 балистични ракети и армия от 500 хиляди души

Американските военни считат, че Иран има боеприпас от хиляди балистични ракети и мощни муниции, предава Fox News.

Тази информация излезе по отношение на изстрелването на 15 балистични ракети по цели в Ирак – 10 от тях попаднаха в американската авиобаза Айн Асад, една удари военно оборудване в Ербил, Иракски Кюрдистан, а четири не са достигнали целите си, настояват от Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Пентагонът пресмята, че Иран има повече от 2000 балистични ракети и е отделил съществени запаси за развиването на своите артилерийски ракетни сили с огромен обхват. Твърди се, че Иран има най-разнообразния ракетен боеприпас измежду страните в Близкия изток, съобщи " Фокус ".

В допълнение към арсенала си от балистични ракети, Иран има два обособени армии с общо 525 000 души личен състав. Конвенционалната му мощ е формирана от 400 000 бойци, до момента в който нейната революционна армия е към 125 000. КСИР управлява личната си войска, флот и военновъздушни сили и има обилни нередовни военни елементи из Близкия Изток и в Иран.

За разлика от тях, стандартните сили на Иран разчитат на остаряло и нискокачествено оръжие. Освен че е главен снабдител на оръжие за Ирак, Иран разполага с нужните благоприятни условия за приемане на нуклеарно оръжие и изразходва сред 13 и 20 милиарда $ за защита през 2018 година.

Авионосната ударна група на самолетоносача USS Harry Truman към този момент е заела позиция в Оманския залив, който води към Персийския залив, дружно с ескадрени миноносци, въоръжени с крилати ракети, крайцер и най-малко една подводница.

Военните кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати, дружно с подводницата, носят стотици крилати ракети „ Томахоук “ с авансово планувани цели, заключени вътре. Те са подготвени да стрелят, в случай че получат заповедта, споделиха пред Fox News двама високопоставени чиновници на Пентагона.

Съединени американски щати реализираха съществено напредване на войските си по време на скорошната ескалация. През последната седмица Вашингтон разположи 4000 военнослужещи от бойния отряд на 1-ва бригада, 82-а въздушна дивизия в района.

Сто пехотинци бяха ситуирани в американското посолство в Багдад, а 2000 морски пехотинци са на борда надлежно на USS Bataan, на USS Oak Hill и USS New York, с цел да се причислят към борбата от Средиземноморието.

Напрежението сред Съединени американски щати и Иран ескалира през последните дни, откакто американският президент Доналд Тръмп подреди удар с дрон по иранския военачалник Касем Сюлеймани предходната седмица. Сюлеймани беше шеф на елитните спецчасти Кудс на Корпуса на стражите на ислямската гражданска война (КСИР).

Тръмп отбрани дейностите си по време на тирада в петък и съобщи, че Америка е по-безопасно място след гибелта на Солеймани. Държавният глава също предизвести за възмездие и съобщи, че Съединени американски щати са се прицелили в 52 ирански обекта, които ще бъдат ударени „ доста бързо и доста мощно “, в случай че американските животи бъдат изложени на риск.

Американски боен в Багдад съобщи пред Fox News, че „ няма американски жертви “ в следствие от офанзивата. Прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам съобщи, че президентът следи деликатно обстановката.

Новините за нападението на Иран идват, откакто министър председателят в оставка на Ирак Адел Абдул-Махди прикани всички американски войски да изоставен страната.

Иракските депутати към този момент утвърдиха резолюция в неделя за експулсиране на американските сили. Резолюцията идва съвсем пет години, откакто държавното управление изиска американските войски да бъдат ситуирани в Ирак. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР