Американските военни са създали инструмент, който да й помогне да

...
Американските военни са създали инструмент, който да й помогне да
Коментари Харесай

САЩ разработват инструмент за прогнозиране на реакцията на Китай

Американските военни са основали инструмент, който да й помогне да планува кои дейности ще разстроят Китай и ще причинят „ стратегически търкания “ в Тихия океан, като маневри на военни кораби, продажби на оръжие и задачи в Тайван.
Според Reuters инструментът преглежда предходни дейности, които са повлияли на връзките сред двете страни, и употребява тези данни, с цел да пресметна „ стратегическите търкания “ и да планува кои дейности в близко бъдеще също могат да доведат до негативен отговор, написа RT.

Съобщава се, че заместник-секретарят на защитата на администрацията на Байдън, Катлийн Хикс, беше осведомена за новия инструмент в Хавай във вторник. В изявление Хикс сподели, че Съединени американски щати би трябвало да „ преглеждат доста по-широк набор от индикатори, да ги сплитат дружно и по-късно да схванат взаимоотношението на заканите “ с Китай.

Неназован американски чиновник сподели пред Ройтерс, че е имало търсене на инструмента, откакто Китай предсказуемо осъди Съединени американски щати през октомври за изпращането на боен транспортен съд до Тайванския пролив тъкмо до китайския бряг.

Съобщава се, че инструментът ще преглежда дейности на Съединени американски щати като „ визити на Конгреса в Тайван “ и „ продажби на оръжие на съдружници в района “, с цел да предскаже какъв ще бъде отговорът на Китай до четири месеца преди този момент да се случи.

Потребителите на китайски обществени медии се подиграха на инструмента, като настояват, че „ наподобява много елементарно да се моделира “ какви дейности ще навредят на връзките сред двете страни.

Един човек означи, че тези въпроси могат да бъдат „ решени с телефонно позвъняване “.

Инструментът също озадачи потребителите на обществените медии на Запад.

„ Това ли е, с цел да им помогне да намерят дейностите за противопоставяне на Китай или да ги избегнат? Алтернатива е да бъдете деликатни, дипломатични и да изключите инструментите “, сподели един консуматор на Twitter.

Напрежението сред континентален Китай и Тайван ескалира през последните няколко години, като Пекин провежда огромни военни учения покрай острова. Докато Пекин преглежда Тайван като неотменна част от територията на Китай, островът се счита за самостоятелен от 1949 година, когато губещата страна от китайската революция избяга там, когато комунистическите сили превзеха континента. Правителството на Съединени американски щати също разгласи този месец, че ще бойкотира дипломатично Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година, базирайки се на опасения за правата на индивида. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР