Американските власти трябва да забранят използването на социалната мрежа TikTok

...
Американските власти трябва да забранят използването на социалната мрежа TikTok
Коментари Харесай

Републикански сенатор призова за забрана на китайския Тик Ток заради шпионаж

Американските управляващи би трябвало да забранят потреблението на обществената мрежа TikTok в страната, тъй като тя разрешава на Китайската комунистическа партия (ККП) да шпионира и въздейства на американците. Тази версия беше показана от американския сенатор Марко Рубио (републиканец, от Флорида) и члена на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Галахър (републиканец, от Уисконсин) в публикация, оповестена в четвъртък във „ Вашингтон пост ”, съобщи Новини.бг.

„ Съединените щати са в нова студена война с ККП, която основни военни съветници предизвестяват, че може да стане гореща във всеки миг поради Тайван. Въпреки това милиони американци от ден на ден разчитат на TikTok, китайска обществена мрежа, която е повлияна от ККП, споделят законодателите.

„ TikTok, която към този момент е една от най-популярните медийни компании в Съединените щати, дава на ККП неповторима опция да шпионира милиард консуматори по целия свят, в това число съвсем две трети от американските младежи. Трябва да забраним това приложение за шпиониране, преди да е станало прекомерно късно ", вместо да се предизвиква потреблението му в Съединените щати, както прави президентът Байдън.

„ TikTok е благосъстоятелност на ByteDance, само че нито една компания не е в действителност частна в Китай ", споделиха републиканците. Те означават, че китайският закон изисква компаниите да дават помощ на чиновниците от разузнаването, „ което включва откриване на данни “. Според Рубио и Галахър TikTok може да „ дефинира местоположението на потребителите на мобилни телефони и да събира данни за техните търсения в интернет, даже когато посещават несвързани страници “.

Законодателите споделят, че TikTok може да се употребява за „ събиране на чувствителни данни “ за американски чиновници и „ досиета за милиони американци за изнудване или шпионаж “. Според тях обществената мрежа може да бъде „ употребена за прикрито влияние върху американски жители “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР