Американските власти повишават драстично мерките за сигурност, след като Иран

...
Американските власти повишават драстично мерките за сигурност, след като Иран
Коментари Харесай

Драстични мерки за сигрност в САЩ, очакват удар от Иран

Американските управляващи покачват фрапантно ограниченията за сигурност, откакто Иран се закани да отмъсти за убийството на авторитетния пълководец Касем Солеймани.
Опасенията от ответни дейности след убийството на авторитетния ирански военачалник накараха управляващите в доста американски градове да подхващат ограничения. От Министерството на вътрешната сигурност успокояват, че на този стадий няма достоверни закани за набези на американска територия. Въпреки това се приготвя повишение равнището на терористична опасност.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи, че всички са изправени пред допустима опасност, която е по-различна и по-голяма от всичко, пред което Съединени американски щати са се изправяли до момента.

В първото си изказване след офанзивата в Багдад Доналд Тръмп съобщи, че иранският боен пълководец е възнамерявал директно идни набези против американци.

,,Предприехме дейности, с цел да предотвратим война, а не с цел да започваме война. Солеймани извършваше терористични набези, с цел да дестабилизира Близкия Изток от 20 година насам. Това, което Съединените щати направиха, трябваше да бъде направено от дълго време ", счита американският президент.

От своя страна Европейският съюз прикани към въздържаност всички забъркани страни след американския удар.

Междувременно информацията, че Съединените щати са нанесли нов въздушен удар северно от Багдад беше опровергана. Първоначално за това заяви иракската държавна телевизия. Днес хиляди се включиха в погребалното шествие по улиците на Багдад в памет на убития Касем Солеймани. За неделя е планувано изключително съвещание на иракския парламент поради последните събития.

Днес стана ясно, че либийската национална войска разгласи джихад на Съединени американски щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР