Американските власти потвърждават по-ранните съобщения, че КНДР е изстреляла две

...
Американските власти потвърждават по-ранните съобщения, че КНДР е изстреляла две
Коментари Харесай

Северна Корея пак изправи на нокти Япония и САЩ - с ракетен тест

Американските управляващи удостоверяват по-ранните известия, че КНДР е изстреляла две балистични ракети, оповестява CNN, базирайки се на върховен източник в американската администрация, съобщи БГНЕС.
Американските военни и представители на разследващата общественост учат тестовите данни, с които разполагат, с цел да дефинират вида ракети и техния обхват. По-рано организацията " Киодо ", базирайки се на японски държавни източници, заяви, че КНДР е изстреляла две ракети, хипотетично балистични, към Японско море.
 Си Дзинпин насочи обръщение към Ким Чен-ун Си Дзинпин насочи обръщение към Ким Чен-ун
Китайският президент Си Дзинпин е декларирал във вербално обръщение до водача на КНДР Ким Чен-ун, че Пекин резервира позицията си за политичес...
Както означи " Киодо ", траекторията на полета на ракетите не минава над Япония. Те, по предварителни данни, са паднали в Японско море отвън японската изключителна икономическа зона. Според организацията японският министър председател Йошихиде Суга, генералният секретар на кабинета Кацунобу Като, външният министър Тошимицу Мотеги и министърът на защитата Нобуо Киши вземат участие в незабавно съвещание на Съвета за национална сигурност по отношение на ракетните проби, извършени в КНДР.
Японският министър председател Йошихиде Суга съобщи, че КНДР е изстреляла балистични ракети за първи път от 29 март предходната година. Правителственият глава назова тези дейности на Пхенян опасност за сигурността на Япония и района, където се намира. Премиерът уточни, че сходни изстрелвания са в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Изстреляните от КНДР балистични ракети съставляват опасност за прилежащите страни и международната общественост съгласно нейната стратегия за развиване на оръжия. Тази оценка дава индо-тихоокеанското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати.
" Наясно сме с изстрелванията на ракети от КНДР. Ще продължим да следим обстановката и сме в тясна консултация с нашите съдружници и сътрудници. Тези действия акцентират опасността, която противозаконната стратегия за оръжия на КНДР съставлява за прилежащите страни и интернационалната общественост ", съобщи представителят на Индо-тихоокеанското командване Майк Кафка.
 Съединени американски щати се цели в сътрудник Китай за нуклеарното разоръжаване на Северна Корея Съединени американски щати се цели в сътрудник Китай за нуклеарното разоръжаване на Северна Корея
Съединени американски щати имат намерение да обсъдят въпроса за денуклеаризацията на Корейския полуостров със заинтригувани задгранични сътрудници, с които Ваш...
" Ангажиментът на Съединени американски щати за защитата на Южна Корея и Япония остава хладнокръвен ", сподели представителят на командването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР