Американските власти потвърдиха за трима загинали при дерайлирането на пътническия

...
Американските власти потвърдиха за трима загинали при дерайлирането на пътническия
Коментари Харесай

Човешка грешка или повреда?

Американските управляващи потвърдиха за трима починали при дерайлирането на пътническия трен в щата Вашингтон, предадоха организациите. Ранените са повече от 100, оповестява CNN.

Властите оповестиха също, че влакът се е движил със 129 км/ч преди да навлезе в завой с доста по-ниска позволена скорост.

Според изнесените данни тъкмо преди надлеза над междущатската автомагистрала, където е станала злополуката и където се влиза в завой, оптимално позволената скорост за пътнически влакове пада от 127 км/ч на 48 км/ч.



Скоростта от 129 км/ч тъкмо преди дерайлирането е засечена от уеб страница, употребяващ данни от приложение на компанията "Амтрак " за следене на нейните влакове.

Засега не е ясно обаче с каква скорост се е движила композицията в мига, в който е дерайлирала.
Шефът на компанията "Амтрак " Ричард Андерсън призна, че системата "Позитив трейн надзор ", позволяваща да бъде спрян изцяло даден трен, ако е достигнал рисково висока скорост, не е била задействана по време на пътуването на авариралата комбинация.





Той препрати към Националния съвет на Съединени американски щати за транспортна сигурност въпросите за скоростта, с която се е движил влакът. По-рано представител съобщи, че е рано да се приказва за превишена скорост като причина за произшествието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР