Американските власти обявиха днес, че са успели да си върнат

...
Американските власти обявиха днес, че са успели да си върнат
Коментари Харесай

САЩ успя да си върне по-голямата част от откупа, който хакери взеха от петролопровод

Американските управляващи оповестиха през днешния ден, че са съумели да си върнат по-голямата част от откупа, заплатен на хакери от компанията Колониъл пайплайн, с цел да може да бъде възобновена работата на нейната мрежа от петролопроводи, блокирана при хакерска офанзива, предадоха международните организации, написа Българска телеграфна агенция.

Шефът на компанията Джоузеф Блънт призна, че е разрешил да бъде заплатен откуп от 4,4 милиона $ на кибепрестъпниците след офанзивата станала през май.

" Министерството на правораздаването локализира и си прибра по-голямата част от откупа ", съобщи заместник-министърката на правораздаването на Съединени американски щати Лиза Монако.

Базираната в щата Джорджия компания Колониъл пайплайн доставя съвсем половината от горивото, потребявано на Източното крайбрежие на Съединени американски щати. Тя краткотрайно прекрати интервенциите си на 7 май, откакто киберпирати, известни като групата ДаркСайд хакнаха компютърната й система, заключиха я и желаеха откуп, с цел да бъде отключена тя. 

Това докара до прекъсване на работата на тръбопроводната система на компанията, което продължи няколко дни и докара до увеличение на цените на природния газ, до суматоха и до дефицит на горива тук-там. Сега сумата, който са съумели да си върнат американските управляващи е в биткойни и подхожда на към 2,3 милиона $.

Според американските управляващи незаконната група, хакнала компанията, работи от Русия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР