Американските власти, малко преди пътуването на президента Джо Байдън в

...
Американските власти, малко преди пътуването на президента Джо Байдън в
Коментари Харесай

Визитата на Байдън в Киев: Договорняк или демонстрация на решаващата роля на Русия?

Американските управляващи, малко преди пътуването на президента Джо Байдън в Украйна, се свързаха с Русия, с цел да избегнат вероятни конфликтни обстановки с Москва, оповестява Асошиейтед прес, като се базира на Белия дом.

По този метод Съединени американски щати желаеха да " избегнат всевъзможни неверни калкулации, които биха могли да доведат до директен спор сред двете нуклеарни сили ", споделиха от американската администрация.

„ Уведомихме съветската страна, че президентът Байдън отива в Киев. Направихме това няколко часа преди пътуването му, с цел да предотвратим конфликтни обстановки “, сподели съветникът по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан, който придружаваше Байдън по време на пътуването.

Според АП, до момента в който Байдън е бил в украинската столица, контролът над въздушното пространство на Киев от Полша е обезпечен от американски разследващи самолети E-3 Sentry и RC-135W Rivet Joint.

На собствен ред заместник-съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Файнър сподели, че визитата на Байдън в Киев е планувано от месеци с присъединяване на Белия дом, Пентагона и Сикрет сървис.

„ Това посещаване беше деликатно планувано в продължение на месеци, включващо няколко офиса в Белия дом, Съвета на началник-щабовете, Съвета за национална сигурност,... както и дребен брой сътрудници от Пентагона и Тайните служби “, сподели той пред кореспонденти, като добави, че присъединяване в подготовката са получили и чиновници на американското разузнаване.

„ Изглежда, че американците са се свързали с Москва по отношение на вероятното пътешестване на Джо Байдън до Украйна не няколко часа авансово, а доста по-рано - без стоманобетонни гаранции за сигурност той нямаше да отиде на никое място “, отбелязва Андрей Дмитриев, редактор на АПН Северо-Запад.

„ Така Кремъл още веднъж се простреля в крайници, както със зърнената договорка, размяната на азовци*, тръбопровода за амоняк и описът може да продължи. Тъй като политическото значение на разходката из Киев с Владимир Зеленски, както и оповестяването на великодушна помощ (например, цифрата от 2 милиона муниции е показателна), е огромно: украинските локални поданици и американските господа ще бъдат щастливи.

Ако не гарантирахме сигурността на Байдън, той трябваше да се срещне със Зеленски в Полша, а това е напълно друга картина. И беше много работещ вид. Защо са предпочели друго развиване на върха - има няколко разновидността.

Първо, връзките сред Русия и Съединени американски щати официално са много работещи. Дипломатическите връзки не са прекратени, посланиците заседават в Москва и Вашингтон, има контакти на равнище правоохранителни органи.

И Владимир Путин, като реакционер по природа, не желае да наруши обичайния ред на нещата, надявайки се по някакъв метод да се разбере и договорят. Въпреки че към този момент няма да се получи.

Второ, колкото и да е парадоксално, елитите към момента са мощни в това, което назоваваме „ нископоклонничество пред Запада “. Приблизително като през войната от 1812 година, когато забележителна част от елита говореше френски вкъщи и държеше бюстовете на Наполеон на масите си.

Тези настроения се вземат поради на върха.

И най-после, трето, може би са очаквали да покажат, че Москва и Вашингтон ще решат ориста на някогашна Украйна. И това може би щеше да е допустимо, в случай че Путин беше пристигнал в съветския Донецк, откакто получи стоманобетонни гаранции за сигурност от Съединени американски щати. Все отново нещо не наподобява да е ходил в всекидневно обстрелвания изстрадал град

Като се има поради, че визитата на Байдън изглеждаше като специфична интервенция, те се опасяваха от непредвидени обстановки “, споделя Александър Немцев, доцент във Финансовия университет към държавното управление на Русия.

- Например ударите на " Геран " или " Калибър " на местата на посещаване на Байдън (включително придвижването на влаковете). И по този начин ни трансферираха отговорността за вероятните опасности. „ Ние ви предупредихме и всяка ваша офанзива ще бъде умишлена, а не инцидентна “ - в действителност по този начин звучи от дипломатически език на понятен.

" СП ": - Уведомили са Русия и са били безусловно сигурни, че Русия няма да направи нищо? Държавите ни са съвсем във война между тях и са сигурни, че Русия няма да ги затрие? Защо тогава въобще да си вършиме труда да предупреждавате?

- Защо Русия би умъртвила американски пенсионер? Макар и доста почитан. Е, Байдън ще изчезне, какво ще се промени? Политиката на демократите и забележителна част от републиканците е ориентирана към поддръжка на Украйна, което значи, че нищо няма да се случи при положение на офанзива против Байдън. Руската позиция в никакъв случай не е била кръвожадна, тя е прагматична. Затова не бих го нарекъл " заличаване ".

" СП ": - А в действителност какво би станало, в случай че в този миг бяхме блъснали с ракети Киев? Това не е офанзива на територията на Съединени американски щати...

- Щяхме да дадем страхотна история на американската пропагандна машина. Байдън е в окоп, в бомбоубежище на фронтовата линия. Сюжет: " Лошите руснаци държат украинците в боязън и американският президент персонално видя това. "

Не на вятъра самите украинци включиха въздушна паника, макар че нямаше удари. Трябваше да се покаже атмосферата на войната за американците с техния президент отпред.

" СП ": - Ами в случай че Русия просто беше дала отговор на това уведомление, че не подсигуряваме сигурност? Байдън нямаше да отиде? Нашите за какво не го направиха? Можеше просто да разгласят на целия свят, че известието е пристигнало, другояче всичко изглеждаше меко казано по този начин, като че ли са ни блъснали в носа...

- Смятам, че уведомлението в неговия формат не допуска отговор. Казаха ни, че Байдън отива в Киев. Прехвърляне на отговорността за произшествието. Тук нямаха потребност от нашите гаранции, желаеха единствено да ни осведомят. Но за американците това наподобява като оскърбление.

Ако те са толкоз мощни и самостоятелни и посещават столицата на сякаш самостоятелна страна, тогава за какво осведомят някого за това? Това демонстрира, че ни вземат на съществено.

" СП ": - Може ли да се каже, че това е следващото съглашение и " жест на благосклонност ", продължение на Истанбул? Русия не си ли направи заключения? Разчитаме ли още на помиряване със Запада?

- Не, това не би трябвало да се третира като нещо супер значимо. За да избегнем сходни визити, би трябвало да стоим надеждно покрай Киев. Докато ни няма, тези визити ще продължат.

Нашият път е систематична работа на бойното поле и в тила. С течение на времето тази работа ще докара до стремежи резултат и с цел да посетите Киев, няма да е задоволително да уведомите, ще би трябвало да поискате позволение.

- " Очевидно подготовката на визитата на Байдън в Киев взаимно с съветската страна е презастраховане за реализиране на гаранции за сигурност, от една страна, и признание на личната им уязвимост от страна на Съединени американски щати, от друга “, сподели Дмитрий Ежов, доцент по Катедрата по политически науки във Финансовия университет към държавното управление на Русия.

- Това, че пътуването на президента на Съединени американски щати в Украйна беше в съгласие с Русия, е алегорично. Това свидетелства за безмълвното признание от страна на Съединени американски щати на забележителното въздействие на съветските сили в зоната на спора.

И въпросът за обезпечаването на сигурността на американския президент не е в илюзиите за помиряване със Запада, а в дипломацията, защото най-малко Русия и Съединени американски щати не скъсаха дипломатическите връзки. Симптоматично е, че по време на визитата на Байдън в Киев беше оповестена въздушна паника.

Всичко звучи като типична пиар акция за екипа на Джо Байдън и считам, че американският президент по този начин или другояче щеше да отиде в Киев. Освен това, това не е първото посещаване на западни водачи в Украйна.

На разум ми идва полукомедийна поява по киевските улици на Борис Джонсън. Разбира се, може да се твърди, че по това време територията на Украйна не е била подложена на обстрел с такава активност, само че не би трябвало да се не помни, че Русия нанася удари извънредно по инфраструктурни обекти.

Чисто хипотетично, в случай че Байдън е можел да пострада, то това можеше да е да вземем за пример резултат от неточност в работата на украинската Противовъздушна отбрана. Междувременно, в случай че за Байдън това е пиар акция, то никой пиар не е в положение да помогне на неговия съдружник Зеленски.

* Украинският батальон „ Азов “ е приет за терористична организация с решение на Върховния съд на Руската федерация от 02.08.2022 година Дейностите в Русия са неразрешени.

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР