Американските сили в неделя удариха с дрон, унищожавайки кола с

...
Американските сили в неделя удариха с дрон, унищожавайки кола с
Коментари Харесай

Ракетният удар в Кабул - дрон на САЩ срещу кола с терористи на ДАЕШ

Американските сили в неделя удариха с дрон, унищожавайки кола с експлозиви в Кабул , благодарение на която бойците от ДАЕШ (Ислямска страна - Хорасан), имаха за цел извърши терористична офанзива, се споделя в изказване на представителя на Централното командване на Съединени американски щати Бил Ърбан, представен от БиБиСи.

" Днес американските сили направиха въздушен удар от безпилотен летателен уред върху кола в Кабул при самоотбрана , премахвайки непосредствената опасност от ДАЕШ-Хорасан против летище Хамид Карзай ", се споделя в документа.

" Убедени сме, че сполучливо сме постигнали задачата ". Както се показва в изказването, " вторични детонации " последват след удара върху автомобила. Американските управляващи считат, че това демонстрира " доста количество експлозиви " в транспортното средство .

" Ние о ценяваме опцията да има жертви измежду цивилните, само че сега нямаме никакви доказателства за това. Продължаваме да следим евентуалните нови закани ", се споделя в изказването.

Афганистанската телевизия Ariana News и ТАСС оповестяват, че при удара са починали 7 души, в това число четири деца. Отбелязва се, че две транспортни средства са унищожени, както и отчасти жилищна постройка .

Талибаните потвърдиха, че американските военни са направили въздушен удар, ориентиран против атентатор-самоубиец , който е възнамерявал да извърши офанзива против интернационалното летище в Кабул.

Съветникът на Съединени американски щати по национална сигурност Джейк Съливан съобщи, че ще продължат да нанасят удари . " Президентът Джо Байдън няма желание да стартира нова война в Афганистан ", сподели той пред СиБиЕс.

" Като се има поради това, той също ще беседва със своите командири за какъв набор от принадлежности и качества се нуждаят, с цел да накарат и да се уверят, че унижаваме групата ДАЕШ-Х, които са направили тази офанзива . "

" Така че, да, ще продължим да подхващаме сходни удари , както направихме през уикенда против причинителите. И да, ще обмислим други интервенции . "

Съливан също сподели, че " доста деликатно наблюдават " евентуални закани от офанзиви в Съединени американски щати : " Това, което разследващата общественост е оценила до момента, е, че съответните терористични групи в Афганистан не имат разширени външни качества за скрит план - само че, несъмнено, те може и да ги развият . "
 Нова детонация до летището в Кабул
Нова детонация до летището в Кабул

Предполага се, че нападението е с ракета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР