Американските санитарни власти оповестиха, че най-малко петима души в САЩ

...
Американските санитарни власти оповестиха, че най-малко петима души в САЩ
Коментари Харесай

Петима американци са умрели след употреба на електронни цигари

Американските санитарни управляващи оповестиха, че минимум петима души в Съединени американски щати са умрели в резултат на приложимост на електронни цигари, предадоха международните осведомителни организации.

Засегнатите от тежки респираторни проблеми в страната към този момент са 450, като броят им се е удвоил. Не се оповестява за кои субстанции в течностите на електронните цигари се подозира, че са провокирали следените респираторни проблеми, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общото сред засегнатите е, че в редица случаи става въпрос за поемане на дейната съставна част ТНС на канабиса. Това се отнася най-малко за единия от двата смъртни случая, за които през вчерашния ден оповестиха санитарните управляващи в Калифорния и Минесота.

Пациентът от Минесота бе над 65-годишна възраст и умря през август след продължителна хоспитализация, прецизираха локалните санитарни управляващи. Според специалисти, пациентът бил обиден от хронични респираторни проблеми и бил настанен в болница поради тежки белодробни увреждания.

Санитарните управляващи в окръг Лос Анджелис в Калифорния също оповестиха за смъртен случай, обвързван с пушене на електронни цигари. Става въпрос за пациент над 55-годишна възраст, който бил обиден от хронични здравословни проблеми, само че вейпингът е считан за най-вероятната причина за гибелта му. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР