Американските разузнавателни агенции смятат, че Северна Корея строи нови ракети,

...
Американските разузнавателни агенции смятат, че Северна Корея строи нови ракети,
Коментари Харесай

US разузнавачи смятат, че Северна Корея прави нови ракети

Американските разследващи организации считат, че Северна Корея строи нови ракети, както демонстрират неотдавнашни сателитни фотоси на цех, където е била създадена първата ракета, способна да доближи източния бряг на Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Получени в последно време доказателства, в това число фотоси, направени от сателит през последните седмици, сочат, че е в ход работа по основаване на най-малко една, а може би и на две междуконтинентални ракети “, написа в. „ Вашингтон пост “, представен от Франс прес. Американският ежедневник се базира на анонимни източници.

Това бе обявено дни откакто държавният секретар Майк Помпейо призна на чуване в Конгреса, че Пхенян продължава да създава нуклеарни материали, шест седмици след историческата среща на Доналд Тръмп и Ким Чен-ун.

„ Тези нови разследващи данни не приказват за увеличение на качествата на Северна Корея, само че демонстрират, че продължава работата за основаване на съвременни оръжия седмици откакто президентът Тръмп съобщи в Туитър, че Северна Корея към този момент не е нуклеарна опасност “, написа „ Вашингтон пост “.

Според вестника изображенията, получени наскоро в Националната организация за геокосмическо разузнаване, демонстрират, че е в ход работа по основаване най-малко на една междуконтинентална ракета „ Хвасон-15 “ в завода Санумдон. Ракетата е с обхват 13 000 км и може да доближи източния бряг на Съединени американски щати.

На фотография, направена на 7 юли, се вижда ремарке с блестящо алено було, паркирано покрай зона за товарене. Според вестника то наподобява на транспортните средства, употребявани от Северна Корея за превозване на междуконтинентални ракети.

Американски специалисти са на мнение, че няма изненада в тези  фотоси, защото Ким Чен-ун не е дал никакво заричане по този въпрос на срещата с президента на Съединени американски щати, прибавя „ Вашингтон пост “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР