Американските правоохранителни органи продължават интензивното издирване на заподозрения за масовата

...
Американските правоохранителни органи продължават интензивното издирване на заподозрения за масовата
Коментари Харесай

Стрелецът от Мейн все още не е задържан

Американските правоохранителни органи не престават интензивното търсене на обвинения за всеобщата пукотевица, при която във втория по величина град на щата Мейн – Люистън, бяха убити 18 души и ранени 13.

Повече от 24 часа след най-смъртоносната пукотевица в Съединени американски щати за тази година полицията и сътрудниците на ФБР не могат да заловят причинителя. Продължава да е в действие апелът на управляващите жителите на Мейн да останат по домовете си и да рапортуват на управляващите за всяко съмнително деяние. Междувременно източници от правоприлагащите органи обявиха, че профилиран екип на ФБР е направил претършуване на последния прочут адрес на стрелеца, само че не се оповестява за открити следи или улики, които могат да оказват помощ за залавянето му. 

40-годишният стрелец Робърт Кард е с издадена заповед за арест по обвинявания в няколко убийства и би трябвало да се смята за въоръжен и рисков, споделиха от полицията. Той е сертифициран инструктор по огнестрелни оръжия и член на запаса на армията на Съединени американски щати, което затруднява напъните по залавянето му. Междувременно по предписание на президента Джо Байдън и губернатора на Мейн Джанет Милс в щата беше разгласен петдневен печал, а знамената ще останат спуснати наполовина
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР