Американските и японските въоръжени сили отхвърлят възможността Китай да открие

...
Американските и японските въоръжени сили отхвърлят възможността Китай да открие
Коментари Харесай

САЩ и Япония уверяват, че Китай няма първи да намерят изгубения F-35

Американските и японските въоръжени сили отхвърлят опцията Китай да открие изчезналия японски F-35A Lightning II преди тях , оповестява " Еър форс таймс ".

" Японците имат водеща роля и ние работим взаимно с тях . И ние имаме благоприятни условия, в случай че това, което те имат, се окаже незадоволително ", разяснява настоящият министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан.

Той изясни, че не се тормози, че Китай, може първи да стигне до мястото на злополуката . F-35, който принадлежеше на японските сили за самозащита се разруши на 9 април в Тихия океан до Северна Япония.
 Япония търси загубен F-35
Япония търси загубен F-35

Самолетът изчезва от радарите над Тихия океан

Малко откакто F-35 изчезна, се появиха спекулации дали Китай или Русия търсят самолета и дали могат да победят Съединени американски щати и Япония на мястото на злополуката .

" Нямаме такава опция, безусловно н е. Ние организираме действия за наблюдаване и предизвестие, с цел да можем да идентифицираме и намерим изчезналия аероплан ", разяснява японският министър на защитата Такеши Ивайа.

Районът, в който се разруши F-35A е с към 1500 метра дълбочина . Японските сили за морска самозащита разположиха избавителна подводница, дружно с други кораби, за претършуване на региона .
 Русия ресурси Китай с 24 изтребителя Су-35
Русия ресурси Китай с 24 изтребителя Су-35

Изтребителите Су-35 са 4++ потомство и те са доставени в сходство с контракт за 2 милиарда $

" Това е доста значим аероплан , по тази причина желаеме да намерим самолета и незабавно щом можем, да го извадим . Япония управлява следствието, само че се надяваме, а също по този начин е належащо да имаме поддръжката на Съединени американски щати . Така че, до момента в който вършим това, бихме желали д а открием главната причина за произшествието ", добавя японският министър.

Китай и Русия развиват конкурентни самолети на F-35 . Разкриването на тайните на стелт самолета от пето потомство може евентуално да бъде ненадейно потребно за противниците на американските военни.

Присвояването на технология от изгубени военни активи не е нещо , което е отвън сферата на опциите, показват от " Таск & Пърпъс ". В началото на 70-те години Централно разузнавателно управление на САЩ харчи стотици милиони долари , пробвайки се да извади потъналата руска подводница , която Кремъл не съумява да избави през 1968 година, съгласно разкрити документи на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Подводницата се разпада по време на интервенцията по изваждане, която е на дълбочина към 4900 метра, само че Съединени американски щати съумяват да извадят две нуклеарни торпеда и някои наръчници за подводници, без Съюз на съветските социалистически републики да се усети.
 Откриха остатъци от разрушения японски F-35
Откриха остатъци от разрушения японски F-35

Пилотът към момента не е открит

Говорителят на Пентагона Чарлз Съмърс разяснява, че главната интервенция по търсене на Съединени американски щати е завършила, " само че ще продължим да координираме с нашите японски сътрудници напъните за локализиране и изваждане на изчезналия аероплан . "

" Инцидентът не раздруса вярата на американските и японските военни в програмата F-35 ", добавя той. " Съединени американски щати и всички сътрудници на F-35 остават изцяло ангажирани да пазят всички качества и технологии на F-35 ", изяснява Съмърс.

Разрушител на военноморските сили на Съединени американски щати и няколко самолета P-8A Poseidon са взели участие в издирването дружно с японските сили за самозащита, съгласно " Дефенс нюз ". Някои остатъци от F-35 бяха открити в морето, само че водачът не е открит , а по-голямата част от самолета е на дъното на океана .

Причината за злополуката е незнайна . " Департаментът има цялостна религия и убеденост в програмата на F-35. Всички 276 американски F-35 не престават да летят , в това число F-35A в зоната на отговорност на Съединени американски щати ", разяснява Съмърс.
 Япония основава нови военни бази против китайската опасност
Япония основава нови военни бази против китайската опасност

Разполага техника и личен състав в югозападните острови на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР