Американските дипломати, експулсирани от Русия в отговор на изгонването на

...
Американските дипломати, експулсирани от Русия в отговор на изгонването на
Коментари Харесай

Експулсираните от Русия американски дипломати заминаха за САЩ

Американските дипломати, експулсирани от Русия в отговор на изгонването на 60 съветски дипломати от Вашингтон поради аферата " Скрипал ", отпътуваха от посолството в Москва за Съединени американски щати, заяви Франс прес.

Десетки американски дипломати и фамилиите им напуснаха посолството с три рейса и микробус рано сутринта на последния ден, който Русия дефинира за краен период да изоставен.

По-рано в посолството на Съединените щати в продължение на часове влизаха и излизаха транспортни средства, които извозваха багажа и домашни животни на експулсираните дипломати.

Отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия на английска земя докара до вълна от отзоваване на дипломати от Русия и от западни страни, засегнала общо към 300 представители на задачи.

В края на март Москва реагира на ограниченията по експулсиране на 150 нейни дипломати от Лондон, Вашингтон и техни съдружници и разгласи, че гони 60 американски дипломати и закрива консулството на Съединени американски щати в Санкт Петербург.

Москва даде една седмица на 58 чиновници на посолството на Съединени американски щати в столицата и на двама от американското консулство в Екатеринбург да изоставен Русия.

Лондон упреква Русия за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му в югозападния британски град Солсбъри, макар изказванията на Москва, че няма нищо общо с това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР