Американските борсови индекси отбелязаха рязък срив вчера, реагирайки на новината

...
Американските борсови индекси отбелязаха рязък срив вчера, реагирайки на новината
Коментари Харесай

Срив на борсовите индекси в САЩ сочи страхове от рецесия сред инвеститорите

Американските борсови показатели означиха внезапен срив през вчерашния ден, реагирайки на новината за инверсия на доходността на краткосрочните и дълготрайните държавни скъпи бумаги на Съединени американски щати, Това ускори страховете от съществено закъснение на икономическия растеж и даже от криза, предадоха осведомителните организации.

По данни от уеб страницата на нюйоркската фондова борса, промишленият показател " Дау джонс " все още на затварянето на борсата е понижен с 801 пункта (3,05 процента). Индексът S&P, който включва 500-те най-големи компании на американския пазар, спадна с 85,72 пункта (2,9 процента). А показателят на електронната борса NASDAQ се смъкна с 242,42 пункта, или 2,8 %.

Този срив е сигнал за опасенията измежду вложителите за вероятностите пред стопанската система, отбелязва ДПА.

Вестник " Уолстрийт джърнъл " отбелязва, че подобен срив на котировките е провокиран от инверсията, при което доходността на 2-годишните американски държавни облигации през вчерашния ден за първи път надвиши доходността по 10-годишните.

За финален път подобен феномен е следен в стопанската система на Съединени американски щати през 2005 година, в навечерието на международната икономическа рецесия, разразила се през 2008 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР