Американските баскетболисти с български паспорти Дий Бост и Дейвид Кравиш

...
Американските баскетболисти с български паспорти Дий Бост и Дейвид Кравиш
Коментари Харесай

Дий Бост и Дейвид Кравиш триумфираха с Купите на Франция и Испания

Американските баскетболисти с български паспорти Дий Бост и Дейвид Кравиш дружно с техните тимове АСВЕЛ Вильорбан и Уникаха победиха надлежно в шампионатите за Купата на лигата във Франция и Купата на Краля.

Бост и неговият АСВЕЛ се постановиха във финала с 83:74 (22:17, 23:8, 19:22, 19:27) над състава на Бург, като отборът от Вильорбан изигра доста мощно първо полувреме, след което имаше задатък от 20 точки при 45:25.

След почивката Бург стопи част от пасива си, само че все пак не съумя да попречи на своя противник да стигне до втория си успех в шампионат за Купата на лигата след 2010 година.

За спечелилите Дий Бост се регистрира с 12 точки, а най-резултатен стана Нандо де Коло със своите 20 точки.



По същото време в Испания българският национал Дейвид Кравиш и Уникаха завоюваха Купата на Краля след трагичен триумф във финала против Тенерифе с 83:80 (17:16, 20:23, 23:21, 23:20).

Двата тима бяха равностойно в хода на целия дуел, като в нито един миг разликата посред им не надвиши 10 точки, само че в решителната последна четвърт баскетболистите на Уникаха бяха малко по-добри и съумяха да донесат на клуба втори трофей от шампионата за Купата на Краля след 2005 година.

Кравиш, който беше с съществена заслуга за триумфа над Реал Мадрид в полуфиналите, довечера осъществя 8 точки, а над всички за спечелилите бе Тайсън Картър с неговите 17 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР