Американски военен кораб, кръстосващ Червено море, е свалил дронове, изстреляни

...
Американски военен кораб, кръстосващ Червено море, е свалил дронове, изстреляни
Коментари Харесай

Американски военен кораб, кръстосващ Червено море, свали атакуващи дронове, изстреляни от Йемен

Американски боен транспортен съд, кръстосващ Червено море, е свалил дронове, изстреляни от следена от Хусите територия в Йемен, съгласно Централното командване на Съединени американски щати.

USS Thomas Hudner, унищожител с управляеми ракети, смъкна „ голям брой безпилотни летателни апарати за еднопосочна офанзива “, изстреляни в четвъртък сутринта от регионите, следени от хутите в Йемен, сподели CENTCOM в обява в X, някогашен Twitter.

CENTCOM сподели, че няма вреди на американския транспортен съд или пострадвания на неговия екипаж.

„ Докато израелската експанзия спре “

Йеменските бунтовници хуси се оповестиха за част от „ оста на съпротивата “ на съдружниците на Иран и изстреляха серия от дронове и ракети към Израел от началото на войната в Газа.

В сряда Израел съобщи, че е прихванал „ крилата ракета “, ориентирана към южната част на страната, изстрел, поверен на бунтовниците хуси.

Говорителят на въоръженото крило на хусите Яхя Сари сподели, че сходни интервенции ще продължат, „ до момента в който спре израелската експанзия против палестинския народ в Газа и Западния бряг “.

Хусите също заплашиха да нападат израелските кораби поради войната на страната с палестинската формация Хамас, която ръководи Газа.

В неделя хусите заловиха обвързван с Израел товарен транспортен съд с интернационален екипаж от 25 души на входа на Червено море.

Израелската войска в неделя съобщи, че конфискацията е „ доста сериозен случай с световни последствия “, а американски боен чиновник съобщи, че това е „ жестоко нарушаване на интернационалното право “.

Насочване към позиции в Съединени американски щати

Активите на Съединени американски щати в Близкия изток също бяха обект на рецензия след експлоадирането на войната в Газа на 7 октомври.

Силите на Съединени американски щати, ситуирани в Ирак и Сирия, са били атакувани минимум 66 пъти през това време, причинявайки пострадвания на повече от 60 чиновници, сподели Пентагонът.

В сряда Съединени американски щати оповестиха първите си обилни ответни удари против подкрепяни от Иран въоръжени групировки, ориентирани към тях в Ирак, като удариха няколко позиции на милицията Катаиб Хизбула, известна още като Бригадите на Хизбула, южно от Багдад, убивайки минимум осем бойци.

Правителството на Ирак осъди нападението като „ недопустимо нарушаване на суверенитета на Ирак “, заявявайки, че Съединени американски щати не са се координирали с него авансово.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР