Американски военен кораб е отговорил на сигнала за бедствие на

...
Американски военен кораб е отговорил на сигнала за бедствие на
Коментари Харесай

Потвърдено: Освободен е плененият в Аденския залив танкер, на който има и двама българи

Американски боен транспортен съд е дал отговор на сигнала за злополучие на завладения от въоръжени нападатели край крайбрежията на Йемен танкер " Сентрал парк " и сега корабът и екипажът му, измежду който има и българи, са отвън заплаха, оповестиха през днешния ден американски чиновници, представени от Ройтерс.

Компанията оператор на завладения в Аденския залив танкер, пренасящ фосфорна киселина, " Зодиак Маритайм " удостовери, че става дума точно за " Сентрал парк ". Засега въпросните американски чиновници отхвърлят да разкрият детайлности за това по какъв начин нападателите са напуснали кораба и кои са, предава Българска телеграфна агенция.

Един от чиновниците, поискал да остане неизвестен, сподели, че американският ескадрен миноносец " Мейсън " е дал отговор на сигнала за злополучие на танкера и в този момент той е освободен.

Инцидентът е последният от поредицата офанзиви в района на Близкия изток, откогато на 7 октомври стартира войната сред Израел и палестинската ислямистка формация " Хамас ".

Случаят идва след завладяването предходната седмица от йеменските хуси на обвързван с Израел товарен транспортен съд в южната част на Червено море.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР