Американски учени установяват, че ежедневната консумация на шоколад намалява вероятността

...
Американски учени установяват, че ежедневната консумация на шоколад намалява вероятността
Коментари Харесай

Шоколад като предписание за здраво сърце

Американски учени откриват, че ежедневната консумация на шоколад понижава вероятността от сърдечен припадък, освен това резултатът е съвсем същия като от банкет на ацетилсалицилова киселина. Те са изследвали повече от 1200 души с наследствени болести на сърцето за да открият точното влияние на аспирина върху тромбоцитите.

Преди началото на проучването участниците са спазвали избрани правила: спортни занимания, отвод от тютюнопушенето, самоограничение от напитките, съдържащи кофеин, от виното, сокът от грейпфрут и шоколада.
Прочетете още
Някои от участниците не са издържали и 139 от тях са били изключени от плана заради нарушение на условията. Въпреки това те останали под наблюдаване. Резултатите от кръвните разбори демонстрират, че шоколадът, също както и таблетка аспирин влияят в идентична степен на тромбоцитите, които провокират съсирването на кръвта.

По думите на учените, с помощта на тези, които не са се въздържали от шоколада, те са открили, че химичното вещество, съдържащо се в какаото, работи сходно на аспирина на биохимично равнище – т.е. понижава натрупването на тромбоцити, образуващи тромби, които могат да доведат до съдбовен край заради настъпването на сърдечен припадък. 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР