Американски учени са открили, че инфарктът е покосявал още древните

...
Американски учени са открили, че инфарктът е покосявал още древните
Коментари Харесай

Инфаркти са покосявали и древните египтяни

Американски учени са разкрили, че инфарктът е покосявал още античните египтяни. Което потвърждава, че сърдечните пристъпи на актуалните хора не са резултат от затънал живот или храните от отбора fast foods.

Кардиологът Грегъри Томас от Университета в Калифорния дружно с сътрудници от Съединени американски щати и Египет, са изследвали 22 антични египетски мумии. В девет от 16-те тела, в които учените са съумели да изследват сърцето и артериите, са разкрили рисковите плаки в артериите. Някои от мумиите даже са имали по 6 повредени артерии.

" Атеросклерозата е необятно публикувана. Въпреки разликите в античния и актуалния метод на живот, ние открихме, че атеросклерозата е поваляла и високопоставените египтяни, живели преди повече от 3 хиляди години ", споделя доктор Томас в прессъобщение от университета.

Анализирайки положението на скелетите, учените са открили, че седем от осемте египтяни, умряли след 45 години, са имали холестеролови плаки.

 Инфаркти са покосявали и античните египтяни

Сред по-младите египтяни заболяването се е срещала единствено в двама от осем души. Както и през днешния ден при антични египетски атеросклероза не прави разлика сред половете - учени са открили, че от болестта са умирали и мъже, и дами.

На днешно време за понижаване на заболяемостта от огромно значение е методът на хранене. Избягвайте преяждането, животинските мазнини в огромни количества. От огромно значение е и тютюнопушенето.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР