Американски учени открили, че мъжете са изложени на риск от

...
Американски учени открили, че мъжете са изложени на риск от
Коментари Харесай

Учени посочиха как и кои хора заболяват от рак на стомаха


Американски учени разкрили, че мъжете са изложени на риск от рак на стомаха два пъти повече от дамите. Заболяването е особено за хора на междинна възраст или възрастни хора. За това написа здравния портал cancer.net

Основна роля в появяването на болестта играе понижената експресия на гена RNF43, както и неприятните привички - алкохол и пушене. Тютюневият пушек и продуктите от горенето попадат освен в белите дробове, само че и отчасти в стомаха, увреждайки клетките на лигавицата му.

В същото време учените означават, че ракът на стомаха се среща по-често при тези, които ядат доста сол, нишесте, мариновани и пушени артикули и подценяват пресните плодове и зеленчуци. Учените показват, че продуктите съдържат и добавки, които предизвикват рак.

Средната възраст на мъж с диагноза рак на стомаха, съгласно статистиката на експертите, е 68 години. След диагностициране, множеството хора живеят приблизително към пет години с вярно лекуване. Но в случай че ракът се е популяризирал отвън червата, то процентът на оцеляване е единствено 5%.

Лекарите към този момент са се научили по какъв начин да удължат живота на пациентите с рак на стомаха до няколко години, вместо няколко месеца, както преди.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР