Американски тайни агенти са хванали руски разузнавачи да се хвалят,

...
Американски тайни агенти са хванали руски разузнавачи да се хвалят,
Коментари Харесай

Изтичане на информация от САЩ: Русия загатва за връзки с ОАЕ

Американски секрети сътрудници са хванали съветски разузнавачи да се хвалят, че са убедили богатите на нефт Обединени арабски емирства /ОАЕ/ „ да работят дружно против разследващите служби на Съединени американски щати и Обединеното кралство “ , съгласно хипотетичен американски документ , оповестен онлайн като част от огромен пробив в разузнаването на Съединени американски щати. Представители на Съединени американски щати отхвърлиха да разясняват документа, който е маркиран като свръхсекретен . Той е отразен от “Associated Press ”. Вчера в отговор на това държавното управление на ОАЕ отхвърли всевъзможни обвинявания , че ОАЕ са задълбочили връзките си с съветското разузнаване, като ги дефинира като „ изрично погрешни “ .

Съединени американски щати обаче имат все по-големи опасения , че ОАЕ разрешават на Русия да осуети глобите, които й бяха наложени поради нашествието в Украйна.

Документът , прегледан от “Associated Press ”, включва точка , в която се цитира проучване от 9 март, със заглавие: „ Русия/ОАЕ: Връзката с разузнаването се задълбочава “ . Представители на Съединени американски щати отхвърлиха да потвърдят достоверността на документа, а медията не можа да направи това без значение. Той обаче наподобява на други секретни документи, оповестени в границите на неотдавнашното приключване на информация.

Министерството на правораздаването е почнало следствие на възможното издание на документи на Пентагона, които са били публикувани в няколко обществени медии. Изглежда, че те съдържат детайлности за помощта на Съединени американски щати и НАТО за Украйна , както и за разследващите оценки на Съединени американски щати по отношение на своите съдружници, които биха могли да изопнат връзките с тези страни. Някои от документите може да са били изменени или употребявани като част от акция за дезинформация , обявиха американски високопоставени чиновници. Вчера представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби прикани за нерешителност , защото по негови думи всички са наясно, че в някои случаи информацията може да бъде подправена .

В документа, отразен от “Associated Press ”, се споделя още: „ В средата на януари чиновници на ФСБ (Федерална работа за сигурност) твърдяха, че чиновници на службите за сигурност на ОАЕ и Русия са се договорили да работят дружно против разследващите служби на Съединени американски щати и Обединеното кралство, съгласно новопридобити разследващи данни за сигнали. “ .

Засега не е ясно дали на процедура е имало такова съглашение , както е разказано в документа, и дали хипотетичните изказвания на ФСБ са били съзнателно или несъзнателно подвеждащи. Американски високопоставени чиновници обаче все по-често приказват за внезапното увеличение на покупко-продажбите сред ОАЕ и Русия . През последните години чиновници на американското разузнаване предизвестяват з а вероятни връзки сред ОАЕ и съветската група „ Вагнер “ – съветска паравоенна формация, тясно обвързвана с Кремъл и настояща в Украйна и няколко африкански страни. През 2020 година Агенцията за отбранително разузнаване на Съединени американски щати оцени, „ че Обединените арабски емирства евентуално дават известно финансиране за интервенциите на групата “ . ОАЕ също по този начин остават едно от дребното места, където към момента се правят ежедневни директни полети до Москва след нашествието на Русия в Украйна през 2022 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР