Американски служител потвърди, че Израел и Хамас, чрез посредници, преговарят

...
Американски служител потвърди, че Израел и Хамас, чрез посредници, преговарят
Коментари Харесай

САЩ потвърждават сделка за заложници и временно прекратяване на огъня в Газа?

Американски чиновник удостовери, че Израел и " Хамас ", посредством медиатори, договарят за освобождението на 50 израелски заложници , най-вече дами и деца, в подмяна на освобождението на 150 палестински пандизчии от израелските затвори.

Тези договаряния се водят с

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху свика своя боен кабинет във вторник на фона на възходящите признаци за идно съглашение за освобождение на заложници , които бяха взети от бойци на Хамас в Ивицата Газа преди повече от шест седмици.

" Постигаме прогрес. Не мисля, че си коства да споделяме прекалено много, даже и в този миг, само че се надявам скоро да има положителни вести ", сподели Нетаняху пред резервистите, без да дава повече детайлности.

" Смятаме, че сме доста, доста покрай постигането на съглашение. Има още доста да се направи и да се реализира утвърждение. Но ние имаме вяра, че сме доста покрай задачата ", сподели неизвестен американски чиновник, представен от Ройтерс.

Двама крайнодесни членове на държавното управление на Нетаняху споделиха, че ще гласоподават срещу договорката, когато цялостният кабинет се събере в 20:00 часа, макар че не се чака те да повлияят на вота.

Според този чиновник страните към този момент са се договорили условно , само че съглашението не може да се смята за подписано, до момента в който не бъде контрактувано всичко.

Споразумението, както написа Ройтерс, ще включва и пауза във военните дейности от четири до пет дни. Според друга информация се възнамерява да се афишират паузи за няколко часа всеки ден в продължение на няколко дни.
 Заложниците в Газа евентуално ще бъдат освободени на групи
Заложниците в Газа евентуално ще бъдат освободени на групи

Сделката може да включва освобождението на някои палестински пандизчии от израелските затвори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР