Американски официални представители заявиха, че САЩ почти нямат опасения, че

...
Американски официални представители заявиха, че САЩ почти нямат опасения, че
Коментари Харесай

САЩ разработват планове за действие, в случай че Нанси Пелоси посети Тайван

Американски публични представители обявиха, че Съединени американски щати съвсем нямат опасения, че Китай би атакувал самолета на Нанси Пелоси, в случай че тя отлети за Тайван, съобщи Асошиейтед прес.

Но при сходна аудиенция председателката на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати ще се озове в една от най-горещите точки в света, където всяка неправилна стъпка или всяко неразбирателство би могло да заплаши нейната сигурност. По тази причина Пентагонът създава разнообразни разновидности за деяние, съобщи Българска телеграфна агенция.

Официалните представители обявиха пред АП, че в случай че Пелоси в последна сметка вземе решение да отиде в Тайван, американската войска ще ускори придвижването на свои военни сили и системи в Индо-Тихоокеанския район. Те отхвърли повече детайлности, само че прецизираха, че по всяка възможност ще бъдат обособени припокриващи се зони на отбрана към полета ѝ към Тайван, както и по време на целия ѝ престой там, като в тези старания ще вземат участие изтребители, кораби, разследващи средства и други военни системи.

Китай разгласи през днешния ден, че мощно се опълчва на визитата на Пелоси в Тайван и предизвести Вашингтон, че би трябвало да си даде сметка " за вероятните последици " от сходна аудиенция, отбелязва Франс прес.

Пекин счита остров Тайван за част от териториалната целокупност на страната. " Ако Съединените щати упорстват с това посещаване, те би трябвало да помислят за вероятните последици ", съобщи пред медии представителят на китайската дипломация Чжао Лицзян.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР