Американски официални лица са заявили пред свои турски колеги, че

...
Американски официални лица са заявили пред свои турски колеги, че
Коментари Харесай

САЩ уверили Турция, че самолетоносачите са в Средиземно море с цел евентуална евакуация на цивилни

Американски публични лица са декларирали пред свои турски сътрудници, че самолетоносачите, изпратени по-близо до Израел в Източното Средиземноморие, са там за възможна евакуация на цивилни, съобщи Ройтерс, базирайки се на представител на министерството на защитата на Турция.

Съединени американски щати разположиха в района два самолетоносача - " Дуайт Айзенхауер " и " Джералд Форд ", дружно с съпътстващите ги кораби след изненадващата офанзива на радикалното придвижване " Хамас " в Израел на 7 октомври.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган разкритикува тази стъпка на Съединени американски щати, предупреждавайки, че те ще извършат " съществени кланета " в Газа. Той съобщи, че разполагането на корабите в района омаловажава турските старания за усмиряване на района.

" Когато повдигнахме въпроса пред нашите американски сътрудници, те ни споделиха, че тези групировки са изпратени като част от небойни евакуационни интервенции на цивилни ", съобщи пред кореспонденти представител на турското военно министерство, представен от БНР.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР