Американски ловци на змии се борят с достатъчно големи питони, за да погълнат алигатори

...
В десетилетието, откакто Флорида стартира първото си публично състезание за
Коментари Харесай

В десетилетието, откакто Флорида стартира първото си публично състезание за убиване на бирмански питони, хиляди хора от всички краища на САЩ и по света са заложили надеждите си да убият колкото се може повече от масивните змии.

22-годишният Джейк Валери има един основен план за лятната си ваканция от университета в Охайо: лов на змии.

Роденият в Нейпълс, Флорида, казва, че винаги е знаел за проблема с бирманските питони, инвазивен вид, който е превзел Евърглейдс, и хаоса, който причиняват на естественото местообитание на Флорида.

Той се заинтересува от лова на питони, след като гледа професионални ловци по телевизията, и сам започна да ги лови преди две години. Миналата година той се включи във Florida Python Challenge - годишното състезание за лов на питони в щата - но отпадна, защото беше твърде далече назад в класацията.

„Тази година искам да го спечеля“, казва той.

Питонът от Флорида Предизвикателството привлича стотици участници всяка година дори от Канада, Белгия и Латвия, които са очаровани от перспективата за слава и богатство, включително до $30 000 (£23 600) от парични награди.

Последните победители в Python Challenge включват учител по естествени науки за глухи, който хвана почти 16-футова змия с голи ръце, дуо баща и син, които бързо изпратиха 41 змии и 19-годишен младеж, който каза, че ще използва наградата си от $10 000, за да купи по-добри светлини за наблюдение на змии за своя камион.

Г-н Валери и неговият братовчед - които наричат ​​себе си Glade Boys - планират да ловуват змии всяка вечер, след като състезанието започне на 4 август. Той казва, че ще опаковат енергийни напитки за 10-дневното състезание по маратон и „много спрей против насекоми – това е важно“. -високи мотриси, в случай че трябва да влезе във вода, ролка тиксо, за да залепи устата на питона преди убиването, и змийска пръчка, за да премести местните отровни змии от пътя, за да не бъдат блъснати от коли.

"Ако не се чувствате добре със змиите, ще се почувствате много, много не на място, когато се опитвате да хванете тази глава, " той казва.

"Когато се поколебаеш - тогава си поставил ръката си точно пред главата на тази змия и тя ще те ухапе."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР