Американски граждани са изтеглили близо 500 милиарда долара от банкови

...
Американски граждани са изтеглили близо 500 милиарда долара от банкови
Коментари Харесай

Американците са изтеглили почти 500 млрд. долара депозити за месец

Американски жители са изтеглили близо 500 милиарда $ от банкови сметки за по-малко от месец. Това написа RT, базирайки се на отчета на Федералната аварийна система на Съединени американски щати (FRS).

По данни на Фед от 1 до 29 март американците са изтеглили от сметките си съвсем 499 милиарда $. Цифрата е най-голямата от 1973 година насам.

“Парите се изтеглят от тези, които имат депозити над 250 000 $, оптималната сума на депозитната застраховка в Съединените щати. Хората се опасяват, че банките няма да могат да им върнат спестяванията ”, означават някои анализатори.

По-рано министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън предвижда напредък на стопанската система на страната и спад на инфлацията. Тя означи, че на фона на голям брой клюки за идни проблеми в стопанската система на страната, пазарът на труда остава много постоянен.

“Въпреки слуховете за допустима криза, стопанската система на Съединени американски щати ще продължи да пораства, а инфлацията ще намалее. ” Това заяви пред Агенция Франс Прес министърът на финансите Джанет Йелън. “Нашата банкова система е надеждна и постоянна. Мерките, които предприехме, са ориентирани към подсилване на това състояние и обезпечаване на необятно публично доверие ”, безапелационна е Йелън.

Според нея, на фона на многочислените клюки за идни проблеми в стопанската система на страната, пазарът на труда остава постоянен.

Тя прибавя, че ще подсигурява сигурността на всички депозити и ще следи за работата на банковата система. В същото време чиновниците ще употребяват всички вероятни средства, с цел да поддържат системата в редовност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР