Американски експертен комитет препоръча вчера имунизацията срещу КОВИД-19 да стане

...
Американски експертен комитет препоръча вчера имунизацията срещу КОВИД-19 да стане
Коментари Харесай

Експертен комитет в САЩ препоръча ваксината срещу COVID-19 да стане част от безплатната имунизационна програма


Американски експертен комитет предложи през вчерашния ден имунизацията против КОВИД-19 да стане част от детския имунизационен календар на Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите (CDC), които обезпечават безвъзмездни имунизации за милиони деца всяка година, заяви Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 985
В момента имунизациите в Съединени американски щати се дават гратис от федералното държавно управление на страната, а изключителната здравна обстановка се чака да завърши при започване на идната година. След нейния край продажбата на ваксини и лекарства против КОВИД-19 ще премине към частния пазар.

Препоръките на експертния комитет включват имунизация в границите на програмата " Детски имунизации ", следвайки насоките на CDC - за всички деца над шестмесечна възраст и бустерни дози за тези, навършили пет години.

По време на обяваването на рекомендациите, представители на здравните управляващи подчертаха, че не гласоподават за включване на имунизациите против КОВИД-19 в годишния имунизационен календар. Те обявиха, че това е единствено стъпка в тази посока, само че не обрисуваха времева рамка за реализирането на концепцията.

Американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите дават отговор за имунизационните календари и дефинират целеви групи по възраст и щат, както и кои имунизации са наложителни за достъп до образователни заведения.

Едва към една трета от американските деца в учебна възраст са имунизирани против КОВИД-19, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР