Американски биолози обединиха три хормона, които карат нервните окончания да

...
Американски биолози обединиха три хормона, които карат нервните окончания да
Коментари Харесай

Биолози създадоха потенциално лекарство срещу паралич

Американски биолози сплотиха три хормона, които карат нервните окончания да се срастват. Те са ги употребявали, с цел да излекуват мишки от непълен паралич след инсулт или фрактура на гръбначния дирек.
„ Когато вкарахме този „ коктейл “ в животинския мозък, ние видяхме две неща – изцяло предстоящо и изцяло ненадейно. Както и чакахме, аксоните започнаха да порастват в гръбначния мозък на животните. От друга страна, нещо сходно стартира да се случва в пространството под кората на основния мозък. За момента не знаем по какъв начин това въздейства върху възобновяване на подвижността “, съобщи Цзиганг Хе от Харвард, написа БГНЕС.
През последните години учените реализираха отчасти възобновяване на подвижността на крайниците след гръбначни контузии при гризачи, употребявайки електростимулация на развалената част на гръбначния мозък и инжекции със стволови кафези.
Проблемът е, че сходно възобновяване не е прибирало цялостен надзор върху крайниците – те могат да правят рефлексни придвижвания, само че не са могли осъзнато да ръководят придвижванията. Причината, че този способ на лекуване на гръбначния мозък не е водил до възобновяване на по този начин наречените кортикални аксони – нервните окончания, съединяващи центровете на придвижване в основния мозък с гръбначния мозък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР