Американски астрофизици откриха необичайна гигантска галактика от зората на Вселената,

...
Американски астрофизици откриха необичайна гигантска галактика от зората на Вселената,
Коментари Харесай

Астрономи откриха гигантска „мъртва“ галактика

Американски астрофизици откриха необикновена гигантска вселена от зората на Вселената , в която звездите са спрели да се образуват 1,3 милиарда години след Големия гърмеж, заяви ТАСС.

Съществуването на галактиката не се вписва в теорията за „ гибелта “ на галактиките , уточни в известие пресслужбата на университета на Калифорния в Ривърсайд.

„ Още преди Вселената да навърши два милиарда години, вселена Екс Ем Ем-2599 е станала ултратежка след основаването на толкоз доста звезди, че общата ѝ маса превишавала тази на Слънцето 300 милиарда пъти. Още по-удивително е, че тези звезди са зародили през първия милиард години от съществуването на галактиката , след което Екс Ем Ем-2599 е престанала да основава нови звезди “, сподели астрофизикът Бенджамин Форест от университета.

Дълго време учените считат, че първите галактики във Вселената , за които се счита, че са зародили от гравитационен колапс на великански облаци газ , са били с неголяма маса . През последните години вследствие на наблюденията на телескопите „ Хъбъл “ и АЛМА това схващане е подложено на подозрения.

Засега учените не знаят за какво звездите в гигантската вселена са спрели да се образуват. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР