Американски анализатори заявиха, че на спътникови снимки се виждат строителни

...
Американски анализатори заявиха, че на спътникови снимки се виждат строителни
Коментари Харесай

На ядрения полигон Пунгери в Северна Корея отново се строи

Американски анализатори обявиха, че на сателитни фотоси се виждат строителни работи на полигона за нуклеарни тествания " Пунгери " в Северна Корея, който е затворен през 2018 година заяви VoA.

Уточнява се, че става фотосите, получени в петък, демонстрират ранни признаци за създаване на нова постройка, ремонт на друга и предмети, които евентуално са дървен материал.

" Строителните и ремонтните работи повишават, че Северна Корея е взела някакво решение за статута на полигона. " - се споделя в изказване на калифорнийския Център за проучвания в региона на неразпространението на нуклеарните оръжия " Джеймс Мартин " (CNS).

" Пунгери " беше закрит, откакто Северна Корея разгласи мораториум върху тестванията на нуклеарни оръжия през 2018 година Лидерът на страната Ким Чен Ун обаче съобщи, че към този момент не се счита за зает с този мораториум, защото договарянията за денуклеаризация са влезнали в задънена улица.

След деветия опит на Северна Корея с балистична ракета през тази година Съветът за национална сигурност на Южна Корея съобщи, че още по-внимателно ще следи нуклеарните и ракетните обекти на северната си съседка, в това число главния ѝ нуклеарен реактор в Йонбьон и полигона за тествания на нуклеарни оръжия " Пунгери ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР