Американската верига за стоки за дома Bed, Bath & Beyond,

...
Американската верига за стоки за дома Bed, Bath & Beyond,
Коментари Харесай

Американската IKEA“ фалира, затваря 500 магазина

Американската верига за артикули за дома Bed, Bath & Beyond, която ненапълно може да се дефинира като „ американският еквивалент на шведската IKEA “, разгласи банкрут в неделя, 23 април.

360 магазина със същото име и 120 магазина Buybuy Baby ще останат отворени за момента, с цел да разпродадат останалите артикули,

след което обектите ще бъдат затворени, оповестява комерсиалната верига.

За да може търговецът „ на дребно “ да финансира процеса на банкрут, капиталовата компания Sixth Street се съгласи да даде на Bed, Bath & Beyond към 240 милиона $, обезпечени с имущество.

Bed, Bath & Beyond съобщи, че възнамерява към този момент да продължи да заплаща заплати на чиновниците си, да поддържа потребителски стратегии и да извършва уговорките към доставчиците.

Предвижда се магазините Bed, Bath & Beyond и Buybuy Baby да бъдат продадени на търг.

Подаването на молба за фалит дава опция на Bed Bath & Beyond да организира разпродажби и да търси купувачи за останалите активи, написа The Wall Street Journal.

В този случай акционерите на комерсиалната верига евентуално ще са измежду губещите, защото при процеса на банкрут се дава приоритет на изплащането на дълга на Bed, Bath & Beyond, а не на ползите на акционерите.

Към края на ноември предходната година, активите на Bed, Bath & Beyond се оценяваха на към 4,4 милиарда $, а задълженията - на 5,2 милиарда $,

отбелязва CNBC.

Bed Bath & Beyond е учредена през 1971 година, когато два магазина Bed `n Bath отварят порти в предградията на Ню Йорк. По-късно комерсиалната верига се разраства до няколкостотин огромни магазина, продаващи разнообразни артикули за дома - от спално долни дрехи до пречистватели на въздуха. През 1987 година компанията стартира да се назовава Bed Bath & Beyond.

Компанията става обществена през 1992 година, като броят на магазините в Съединени американски щати тогава към този момент надвишава 1500.

От момента, когато излезе на фондовата борса и до 2019 година, т.е. 16 следващи години, търговецът „ на дребно “ нямаше година, приключила на загуба. За 2019 година обаче, веригата за първи път регистрира спад в продажбите, на фона на възходящата известност на онлайн търговията.

През януари 2023 година компанията предизвести, че е изложена на риск от банкрут на фона на сериозен спад в продажбите. След това акциите й се сринаха с съвсем 25%.

През февруари-март Bed Bath & Beyond пусна спомагателни акции, само че сумата на събраните средства беше доста по-ниска от предстоящата.Така, през февруари търговецът „ на дребно “

възнамерява да притегли повече от 1 милиард $, само че в последна сметка съумя да събере 360 милиона $.

Откакто Bed, Bath & Beyond оповестиха вероятността за банкрут, до през вчерашния ден, акциите на компанията паднаха на борсата NASDAQ с 87,8% до $0,2935, като през днешния ден понижението продължи.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР