Американската технологична корпорация Microsoft ще инвестира 1,7 милиарда долара за

...
Американската технологична корпорация Microsoft ще инвестира 1,7 милиарда долара за
Коментари Харесай

Microsoft инвестира 1,7 млрд. долара в изкуствен интелект и облачна инфраструктура в Индонезия

Американската софтуерна корпорация Microsoft ще влага 1,7 милиарда $ за създаване на изкуствен интелект (ИИ) и облачна инфраструктура в Индонезия през идващите четири години. Това оповестиха от пресслужбата на компанията.

В изказване софтуерният колос сподели, че това е „ най-голямата инвестиция в 29-годишната история на Microsoft в страната “. Освен всичко друго, компанията има намерение да образова 840 хиляди индонезийци да работят с изкуствен интелект и да поддържат разработчиците на технологии в страната.

Главният изпълнителен шеф Сатя Надела, обявявайки проектите на събитие в Джакарта, означи, че вложенията „ в цифрова инфраструктура, образование на работната мощ и поддръжка за разработчиците ще оказват помощ на Индонезия да реализира разцвет в нова епоха “. Индонезийското държавно управление има за цел да стане „ световна икономическа мощ “ до 2045 година в границите на програмата „ Златна Индонезия 2045 “. Инвестициите ще допринесат за осъществяването на този проект, декларират от Microsoft
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР