Американската технологична компания Apple заедно с инвестиционната банка Goldman Sachs

...
Американската технологична компания Apple заедно с инвестиционната банка Goldman Sachs
Коментари Харесай

Goldman Sachs и Apple създават кредитна карта за iPhone

Американската софтуерна компания Apple дружно с капиталовата банка Goldman Sachs ще основат кредитна карта, която ще бъде пусната тази пролет, заяви Ройтерс.

Картата, която ще бъде обвързвана с приложението на Apple Wallet, ще разреши на потребителите да дефинират разноските и да ръководят балансите. Новите карти ще бъдат показани на чиновниците за тестване през идващите няколко седмици. Приспособлението ще употребява мрежата на MasterCard и също така потребителите ще получат към 2% от общата сума, която е била платена посредством него. Възвръщаемостта ще бъде още по-голяма, когато потребителите пазарят артикули на Apple.

Сделката ще донесе изгоди и на двете компании като нов източник на приходи. Apple се концентрира и върху бизнеса си с услуги, в това число App Store, мобилни заплащания и стрийминг на музика след последния спад в продажбите на iPhone, които генерират по-голямата част от облагата на компанията. Goldman Sachs също се пробва да стъпи по-здраво на терена на цифровите портфейли и разплащания и да диверсифицира приходите си от институционални области като търговията и капиталовото банкиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР