Американската сензация в спринта Ша‘Кари Ричардсън тествала положително за марихуана

...
Американската сензация в спринта Ша‘Кари Ричардсън тествала положително за марихуана
Коментари Харесай

Една от най-големите надежди в спринта е дала положителен тест за марихуана

Американската сензация в спринта Ша‘Кари Ричардсън тествала позитивно за марихуана на Американските олимпийски лекоатлетически серии и може да пропусне Игрите в Токио, съобщи New York Times.

Изданието цитира два анонимни източника, които знаят за резултатите от теста при докладването на позитивната проба, за която първо станало ясно във вестник The Gleaner в Ямайка. Агентът на Ричардсън Реналдо Нехемая не пожела да разяснява информацията за Агенция Франс Прес. 21-годишната Ричардсън завоюва на 100 м на Американските серии в Орегон през юни, гарантирайки си квота за Токио – по-рано тя стана шестата най-бърза жена в историята на дистанцията с време от 10.72 сек във Флорида през април.

View this post on Instagram

Въпреки това, марихуаната е в листата за неразрешени вещества на Международната антидопингова организация (УАДА) и позитивна проба за наркотичното вещество може да докара до възбрана от един месец до две години. Положителен тест на сериите ще направи невалидна успеха й там и ще отвори вратата за по-ниско приключил за място в Токио, даже в случай че Ричардсън получи минимално наказване.

The Times рапортува, че на други спортисти във финала на 100 м в сериите им е било казано, че са се изкачили в класирането. Докато лагерът на Ричардсън не адресира характерно информациите в четвъртък, атлетката разгласява тайнствен туит, казвайки на почитателите си: „ Аз съм човек “.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР