Американската самолетостроителна компания Боинг“ получи договор на стойност 3,9 милиарда

...
Американската самолетостроителна компания Боинг“ получи договор на стойност 3,9 милиарда
Коментари Харесай

Боинг“ получи $3,9 млрд. договор за два нови президентски самолета

Американската самолетостроителна компания „ Боинг “ получи контракт на стойност 3,9 милиарда $ за два нови самолета 747-8, които ще бъдат употребявани като „ Еър форс 1 “ от американския президент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самолетите би трябвало да бъдат доставени до декември 2024 година Те ще бъдат в цветовете на американски байрак - алено, бяло и синьо, вместо в небесно синьо и бяло - композиция, въведена от президента Джон Кенеди.

Доналд Тръмп съобщи, че новите президентски самолети ще са „ невероятни, най-красивите и най-хубавите в света “.

Решението за договорката бе огласено от Пентагона през вчерашния ден. Контрактът следва очертанията на неофициална договорка сред „ Боинг “ и Белия дом от февруари.

До това съглашение се стигна, откакто Тръмп възрази против цената от над 4 милиарда $, залегнала в предходна договорка за „ Еър форс 1 “. Президентът се оплака в Туитър, че  " цените са отвън надзор " и разгласи, че анулира поръчката.

В края на февруари Белият дом заяви, че се е споразумял с " Боинг " за закрепена цена от 3,9 милиарда $.

„ Боинг “ ни даде добра цена и съумях да икономисам 1,5 милиарда и да поръчам нов модел за страната “, сподели Тръмп в изявление за Си Би Ес в събота, което бе излъчено през вчерашния ден.

Сделката е за два по-големи, по-модерни, по-бързи и по-икономични самолета от сегашните 30-годишни 747-200, за които разноските за час полет са $180 000.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР