Американската рок група Аеросмит и звукозаписната корпорация Universal Music Group

...
Американската рок група Аеросмит и звукозаписната корпорация Universal Music Group
Коментари Харесай

Аеросмит се отказаха от творчеството си

Американската рок група " Аеросмит " и звукозаписната корпорация Universal Music Group (UMG) подписаха договорка за прекачване на правата върху всички дискографски, комерсиални и аудиовизуални планове на групата. Това съобщи списание Variety, представено от БГНЕС.

Според изданието работата по бъдещите музикални планове на групата, създаването, производството и разпространяването на нови кино, телевизионни излъчвания и други аудиовизуални материали, отдадени на историята на " Аеросмит ", ще се правят в допълнение въз основата на Universal Music Group. " Това ще ни разреши да представим музиката си на нашите почитатели по метод, по който в никакъв случай не бихме могли преди. Това е, за което от дълго време сме мечтали. Това е победа за " Аеросмит ", UMG и в последна сметка за нашите почитатели ", разяснява китаристът и съосновател на " Аеросмит " Джо Пери.

Председателят и основен изпълнителен шеф на Universal Music Group съобщи, че е „ доста горделив “, че групата ги е избрала за сътрудник. Според изказването, страните по договорката скоро ще разкрият детайлности за нови взаимни креативен проекти.

" Аеросмит " е основана през 1970 година от Стивън Таларико (Тайлър), Джо Пери и Том Хамилтън, по-късно се причисляват китаристът Брад Уитфорд и барабанистът Джо Крамър. През 1973 година рокерите записват своя едноименен дебютен албум. За 50 години от съществуването си " Аеросмит " е издала 15 албума, които са продадени в над 150 милиона копия по целия свят. Последният компактдиск " Music from Another Dimension! " е публикуван през 2012 година

Групата е спечелила четири награди " Грами ". Тя има мощно въздействие върху развиването на разнообразни музикални посоки, съчетавайки в работата си детайли на хард рок, хеви метъл, поп музика, глем и блус. През 2001 година групата става част от Залата на славата на рокендрола, а списание Rolling Stone и VH1 ги афишират за 100-те най-велики реализатори на всички времена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР