Американската полиция обяви днес, че е в готовност за евентуални

...
Американската полиция обяви днес, че е в готовност за евентуални
Коментари Харесай

Американската полиция в готовност за атаки преди втората годишнина от щурма на Капитолия 


Американската полиция разгласи през днешния ден, че е в подготвеност за възможни бъдещи офанзиви против Капитолия, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 195
Агенцията отбелязва, че изказването е било направено в навечерието на втората годишнина от смъртоносния взлом на Конгреса на Съединени американски щати и след разпускането на комисията, която го разследваше.

" Сегашният климат на опасност, изключително против чиновници на изборна служба, ще изисква продължаваща и нараснала зоркост ", сподели в изказване началникът на полицията на Капитолия Том Менгър.

" При положението на поляризация на нашата страна, може още веднъж да бъде изработен опит за офанзива, сходна на тази, против която службата ни бе изправена на 6 януари 2021 година Ако немислимото се случи, ние ще бъдем в подготвеност ", съобщи той.

Петима души починаха и повече от 140 служители на реда бяха ранени на 6 януари 2021 година, когато поддръжници на тогавашния президент Доналд Тръмп принудително нахлуха в Капитолия, до момента в който депутатите и вицепрезидентът Майк Пенс потвърждаваха неговата изборна загуба от демократа Джо Байдън.

Досега против близо 900 индивида са повдигнати обвинявания за присъединяване в протеста. Около 470 от тях са признали виновността си, сочат публикувани предишния месец данни на полицията, която организира свое лично следствие на офанзивата, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР