Американската мултинационална компания Nike отново води класацията на най-ценните текстилни

...
Американската мултинационална компания Nike отново води класацията на най-ценните текстилни
Коментари Харесай

Nike отново води в класация за най-ценна текстилна марка

Американската мултинационална компания Nike още веднъж води класацията на най-ценните текстилни марки в света за седма поредна година. Това показват данни на консултантската компания Brand Finance, представени от.

Въпреки обстоятелството, че марката за спортна екипировка е записала спад в цената от 17,5% заради пандемията до 25,9 млрд. евро, тя към момента поддържа доста преимущество пред италианския Gucci, който се класира на второ място със стойност на марката от 13,2 млрд. евро, което е с 16,6% по-малко спрямо 2020 година След тях са френският Louis Vuitton, който детронира от третото място Adidas с обща стойност 12,6 млрд. евро, или с 15% по-малко от предходната година. 

Zara, флагманът на Inditex Group, се подрежда на шеста позиция със стойност от 11,2 милиарда евро., запазвайки позицията си през 2020 година, макар спада от съвсем 15% на стойност.

Докато марките на другите подсектори, оценени от консултантите, като разкош, аксесоари и бижута, спортно облекло или часовници, страдат от последствията от здравната рецесия, обувките отчитат нарастване на цената на марката година след година, със междинен растеж от 9% повече. Timberland и Converse са се показали изключително добре, като регистрират нарастване на цената на марката надлежно с + 30,9% и + 1,9%. 

От другата страна на скалата са марките долни дрехи, които са потърпевши най-вече през пандемичната година. Victoria’s Secret намалява цената на марката с 26,2%, до 3,5 милиарда евро. Според Brand Finance, марката се е сблъскала с липса на многообразие в мърчандайзинга и гамата модели - проблем, който се е задълбочил, защото потребителите от поколението Z предефинират обществените правила към имиджа на тялото. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР