Американската квалификантка Даниел Колинс постигна шокираща победа над Винъс Уилямс

...
Американската квалификантка Даниел Колинс постигна шокираща победа над Винъс Уилямс
Коментари Харесай

Непозната квалификантка шокира Винъс в Маями и е на полуфинал

Американската квалификантка Даниел Колинс реализира шокираща победа над Винъс Уилямс и е на полуфинал в Маями! Непознатата 24-годишна тенисистка, която стартира професионалната си кариера едвам откакто приключи университет, надви с 6:2, 6:3 над един от своите идоли.

За Колинс това бе първа победа над състезател от топ 10, а тя идва против седемкратна шампионка от шампионатите от Големия шлем и трикратна в Маями.

Двукратната колежанска шампионка на Съединени американски щати се трансформира и в първата квалификантка в историята на Маями Оупън, която доближава до полуфиналите. Това ще е и неин първи полуфинал на равнище WTA.

"Цял живот работя крепко, тъй че в последна сметка, знам, че съм направила безусловно всичко, с цел да бъде в най-хубавата допустима обстановка. И Ако печеля мача, спечелвам мача и е ужасно. Ако изгубя, изгубвам, знаейки, че съм направила всичко по силите си ", показа приятната изненада.

Тя в профил именитата си съперничка за 87 минути, постигайки по два пробива във всеки един от сетовете и в това време допускайки едвам един в своите подавания. Това бе седма победа за Колинс в Кей Бискейн - две в квалификациите и пет в главната скица.

На полуфиналите Колинс ще срещне шампионката от Ролан Гарос Йелена Остапенко, която съумя да в профил №4 в схемата Елина Свитолина след два тайбрек сета. Двете са играли между тях като девойки на шампионата "Еди Хер " през 2011.

"Играх от дълго време с Остапенко, тъй че съм разчувствана да играем още веднъж като възрастни. Тя е войник. Тя завоюва Ролан Гарос. Ще бъде нова невероятна опция за мен, тъй че чакам с неспокойствие да изляза на корта и да изиграя прекрасен мач. "

В другия полуфинал една против друга излизат Виктория Азаренка и Слоун Стивънс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР