Американската компания за строителство ядрени реактори Уестингхаус“ обяви, че е

...
Американската компания за строителство ядрени реактори Уестингхаус“ обяви, че е
Коментари Харесай

„Уестингхаус“ подписа за модернизирането на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй“

Американската компания за строителство нуклеарни реактори „ Уестингхаус “ разгласи, че е подписала контракт с АЕЦ „ Козлодуй “ в България за рационализация на осведомителни и контролни системи на блокове 5 и 6 по най-новите стандарти.

„ Имаме удоволствието да подкрепим 5-и и 6-и блок на АЕЦ " Козлодуй " в напъните да употребяват най-хубавите налични технологии и да доставят стопански преференциална и чиста сила на България за десетилетия напред “, разяснява Тарик Чохо, президент на бизнес звеното за интервенции в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).

Производителят на оборудването поддържа проектите двата блока на АЕЦ „ Козлодуй “ да се експлоатират до 2049 година, се споделя в формалното известие на компанията.

Компанията беше поканена да работи по нов 7-и блок на Първа атомна още по времето на кабинета „ Орешарски “, само че планът напредва с много мудни темпове. Едва през април м.г. Върховният административен съд отхвърли жалбите против Оценка на въздействието върху околната среда на плана. Междувременно „ Уестингхаус “ се отхвърлиха от присъединяване, а и през 2017 година компанията изиска правосъдна отбрана от кредитори. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР