Американската компания за коли под наем Hertz ще купи 65

...
Американската компания за коли под наем Hertz ще купи 65
Коментари Харесай

Компанията за коли под наем Hertz ще купи 65 000 електромобили от европейски конкурент на Tesla

Американската компания за коли чартърен Hertz ще купи 65 000 електрически транспортни средства от шведският производител на електрически коли Polestar през идващите пет години. Това оповестиха фирмите, представени от CNN.

Октомври 2021 година от Hertz оповестиха, че ще купят 100 000 електрически коли на Tesla. През предходната година Polestar продаде 29 000 автомобила, което съставлява нарастване от 185% по отношение на 2020 година, съгласно данните за продажбите, които компанията разгласява през януари.

Hertz възнамерява да поръча моделът Polestar 2, един от двата автомобила на компанията, които сега са на пазара. Моделът разполага със система, задвижвана от Android Automotive OS, която включва вградени приложения на Гугъл и има изчислен обсег от 435 км. с едно зареждане по данни на компанията. Polestar разгласи проектите си да усили своята гама от две коли със SUV, стилен SUV и състезателен седан до 2024 година, както и Polestar O2.

През 2017 година Polestar се отдели от Volvo и към този момент се утвърди като марка за електрически автомобили. Компанията остава съсобственост на Volvo и компанията-майка на Volvo Geely.
 Hertz изплува от банкрута
Hertz изплува от банкрута

Миналата година Hertz съобщи, че ще продаде над 180 000 транспортни средства от своя автопарк до края на 2020 година

Автомобилите Polestar ще бъдат налични за наемателите на Hertz в Европа от тази пролет, а употребата им в Северна Америка и Австралия ще стартира в края на 2022 година

Hertz разпродаде огромна част от автопарка си през лятото на 2020 година, когато пандемията докара съвсем до прекъсване на пътуванията. През този интервал от време Hertz подаде молба за неплатежоспособност.

Но откакто пътуванията започнаха да се възвръщат, автомобилните производители започнаха да страдат от дефицит на компютърни чипове и търсенето надмина предлагането. Компаниите за коли чартърен нямаха опция да закупят колите, от които се нуждаеха, с цел да обогатят попълнят автопарка си, тъй като автопроизводителите се насочиха към продажби на дребно.

Липсата на налични коли за наем докара до повишение на тази услуги. Цените са се повишили с с 38% спрямо февруари 2020 година, тъкмо преди пандемията да стартира да визира пътуванията в Съединени американски щати и Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР