Американската компания Tesla повиши цените на своите електрически превозни средства

...
Американската компания Tesla повиши цените на своите електрически превозни средства
Коментари Харесай

Tesla отново вдига цените в САЩ и Китай

Американската компания Tesla увеличи цените на своите електрически транспортни средства в Съединени американски щати и Китай, откакто основният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск предизвести за инфлационен напън върху бизнеса, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията увеличи цените на всичките си модели в Съединени американски щати, до момента в който в Китай нарастването визира избрани разновидности на Model 3 и Model Y. Това е второ покачване на цените за последната седмица.

От Tesla не показаха причина за нарастванията и не дадоха отговор незабавно на искане за коментар от Си Ен Би Си.

По-рано тази седмица обаче Мъск написа в Twitter, че Tesla, както и неговата галактическа компания SpaceX са изправени пред забележителен инфлационен напън във връзка с суровините и логистиката

Цените на суровините, като да вземем за пример никела, който е основно съставен елемент в производството на електрически транспортни средства, набъбнаха доста след началото на съветската инвазия в Украйна.

Междувременно експлоадирането на нови огнища на COVID-19 в Китай и въвеждането на строги ограничаващи ограничения в някои градове основават допълните провокации за по този начин или другояче обтегнатите вериги за доставки. Автомобилната промишленост продължава да страда и от дефицит на полупроводници.

Във вторник на китайският уеб страница на Tesla се вижда, че началната цена на Model 3 Performance е 367 900 юана (57 648 долара). „ Саут Чайна морнинг пост “ заяви на 10 март, че цената е била 349 900 юана след предходно нарастване през този ден.

Моделът Y Long Range в Китай в този момент коства 375 900 юана - спрямо предходната цена от 357 900 юана. Моделът Y Performance сега е на цена от 417 900 юана, по отношение на 397 900 юана по-рано.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР